Ürününüz dünyadaki en kaliteli ürün olabilir; hizmetiniz mükemmel olabilir, fakat müşterileriniz bunu zamanında ve daima uygun standartlarda almıyorsa, tercihlerini değiştirebilecektir.
Etkin bir kalite yönetimi; esnek ve rahat uygulanabilen sağduyulu sürekli memnuniyetini kazanmayı hedefler.Bir Yönetim sisteminin etkinliğini yalnızca insanların yeteneklerine bağlı değil aynı zamanda bunun nasıl kullanıldığına bağlıdır.
Şu unutulmamalıdır ki; yönetilen iş değil kaynaklardır. İnsan ve malzeme kaynaklarını firma amaç ve hedefleri doğrultusunda etkin ve verimli kullanmanız, size sistemli ve kurumsal bir firma olmanın yolunu açacaktır.
ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Standardı; bir ürünün üretiminden ya da hizmet sunumundan, müşterisine ulaştığı yere kadar her süreçte müşterisinin beklenti ve gereksinimlerini karşılamasını sağlayabilecek bir standarttır.
ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi kurmakla, kuruluşunuzda çalışma ilkeleri oluşturmaya ve geliştirmeye yönelik bir yolda ilk adımı atmış olursunuz.
Kuruluşunuzun ISO 9001 Kalite Yönetim Belgesini almaya hak kazanması, kalitenizin güvence altında olduğunun garantisidir.
ISO (International Organization for Standardization)
1947 yılında kurulan ve yaptığı standardizasyon çalışmaları sonucu sanayiye, ticarete ve tüketicilere katkılar sağlayan 140’a yakın ülkenin ulusal standardizasyon kuruluşlarının katılımlarıyla oluşmuş uluslararası bir standardizasyon örgütüdür.
ISO 14001
Kuruluşlardan faaliyet,ürün ve hizmetlerin çevresel etkilerini belirlemelerini ve değerlendirmelerini, önemli etkilerini kontrol altına almalarını, kirliliği önleyici çalışmalarda bulunmalarını ve çevresel performanslarını sürekli geliştirmelerini bekler.
Çevre Yönetim Sistemi Standardı; sanayi kuruluşlarının faaliyetleri nedeniyle çevreye verdiği zararları en aza indiren, hammadde ve enerji tüketimini azaltarak finanssal açıdan yarar sağlamalarına destek olan bir standarttır.
ISO 14001 Doğal yapı ve çevre özelliklerinin korunması için atılan bir adımdır.
ISO 14001, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ile ortak yönetim sistemi prensiplerine sahiptir ve dolayısıyla kalite yönetim sistemine sahip olan kuruluş, ISO 14001 Sistemini mevcut sistemine entegre edebilir.
ISO 14001 Nedir?
Firmaların çevreye yönelik amaçlarına ilişkin konuları sistematik bir biçimde yönetmelerini sağlamak için ISO tarafından oluşturulmuş standartlar serisidir.
ISO 22000:2005 (Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi)
ISO 22000:2005 uluslararası anlamda güvenli gıda tedarik zincirinin sağlanması için geliştirilmiş bir yönetim sistemidir.
ISO 22000:2005, Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi – Global bir yaklaşımla gıda zincirindeki tüm oraganizasyonların uluslar arası anlamda ihtiyaçlarına uyumlu bir yapı sağlamaktadır. ISO 22000 standartları ISO bünyesindeki gıda sektörünün uzmanları, bu sektördeki uluslar arası firmalar ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Organizasyonu (FAQ) ile Dünya Sağlık Örgütü`ne (WHO) bağlı Codex Alimentarius Komisyonu ile yapılan çalışmalar sonucunda gıda standartlarının geliştirilmesi ile meydana getirilmiştir.
ISO 22000:2005 `in en önemli faydası dünya genelindeki organizasayonlar için, ülke yada gıda ürünü ile ilgili herhangi bir değişikliğe gereksinim duymadan HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) sisteminin kolay bir şekilde uygulanabilmesini sağlanmasıdır.
ISO 22000:2005 Nedir?
ISO 22000:2005 uluslararası bir standarttır ve gıda zinciri içerisindeki çiftçiden/üreticiden başlayarak catering hizmetine kadar ambalaj dahil tüm bileşenlerin Gıda Güvenliği sistemini kapsamaktadır.